Am de facut un referat la istorie , Invatatura in sec XIX - lea .
In compunerea ta trebuie :
- Cum se nota , pentru raspunsurile elevilor
-Cum se preda
- Cum Invatau ei
- Programul cand invata
- Si ziua care era libera
- Date , de ce era ziua libera..

1

Răspunsuri

2014-04-26T16:36:31+03:00

Acesta este un Răspuns Aprobat

×
Răspunsurile aprobate sunt corecte şi de încredere, fiind corectate de o mână de utilizatori foarte buni. Brainly are milioane de răspunsuri de înaltă calitate, toate fiind verificate cu grijă de către moderatorii din cadrul comunităţii.
In perioada 1831-1864, acces la invatamant aveau doar copiii boierilor, preotilor si a orasenilor mai instariti. 
Existau scoli mixte, de fete sau de baieti.
In invatamantul public se preda obligatoriu in  limba romana. 
Elevii invatau sa scrie si sa citeasca, utilizarea celor patru operatii aritmetice fundamentale, memorarea unor fragmente din textele religioase si cateva notiuni de geografie si istorie.
Un set de pedepse si recompense garanta disciplina. Intre pedepsele aplicate figurau cartoanele atarnate de gat si indicand vina, interdictia de a parasi scoala la ora pranzului, atasarea unei greutati de gat sau picior pe care elevul o plimba prin clasa pana obosea etc. Printe reconpense se numarau ocuparea locului de onoare, acordarea cartii de merit sau mici sume de bani.
Nu existau criterii clare de angajare a profesorilor, fiind alese cele mai destoinice persoane.
De asemenea, nu existau sali de clasa, intr-o singura incapere erau ingesuiti 100-200 de scolari. Clasa nu reprezenta o colectivitate cu aceasi varsta sau cu aceasi pregatire. Dupa fiecare lectie elevii evaluati erau avansati, mentinuti sau retrogradati in grupele corespunzatoare nivelului de cunoastere dovedit. Acest lucru favoriza competitia si progresul elevilor. 

Descrierea unei sali de clasa: ,, In mijlocul clasei, in toata lungimea sa, randurile de mese cu 15-20 locuri fiecare, avand la extremitatea dreapta pupitrul monitorului (monitorul mentinea ordinea in clasa si in curtea scolii, inpartea lucrarile corectate, suplinea profesorul in caz de absenta etc) si plansa cu modele de scriere (...); la colturi si de-a lungul peretilor, serii de semicercuri in jurul carora se repartizau grupele de copii; pe pereti, la inaltimea privirii, o tabla neagra pe care se faceau exercitiile de calcul si pe care se atarnau tabelele de lectura si de gramatica; la indemana, bagheta cu care monitorul se inarma pentru a conduce lectia; in fata clasei, pe o estrada inalta, la care se ajungea urcand cateva trepte si inconjurata de o balustrada, scaunul profesorului, care ajutandu-se pe rand, conform regulilor, de voce, fluier, baston, supraveghea tablele si grupele, impartea incurajari si pedepse.. ''
In anul 1864, are loc o reforma in invatamant. Invatamantul devine obligatoriu pentru toti copiii cu varste cuprinse intre 8-12 ani, indiferent de sex. Incep sa fie introduse amenzi pentru parintii care nu-si trimit copiii la scoala (20 de bani la orase, 10 bani la sate). Instructia elementara devine gratuita si apare interdictii angajarii copiilor mai mici de 12 ani si care nu poseda un certificat de absolvire a claselor primare.
6 4 6