Răspunsuri

2014-01-19T16:12:12+02:00

Acesta este un Răspuns Aprobat

×
Răspunsurile aprobate sunt corecte şi de încredere, fiind corectate de o mână de utilizatori foarte buni. Brainly are milioane de răspunsuri de înaltă calitate, toate fiind verificate cu grijă de către moderatorii din cadrul comunităţii.
ROmanul Obiectiv,,Ion marcheaza o data mpotanta in evolutia romanului romanesc,
Considerat de cutica literara prima creatie obiectiva.
Romanul Io urmareste destinul personajul eponim.Ion taran din satul pripas al carui unic tel este dobandirea pamanrului vazut ca demnitate sociala si umana. 
Alcatuita din doua parti ,, glasul pamantului `` si glasul iubirii opera are asadar in prim plan figura lui ion al Glanetasului opera taran sarac,dar harnic si ambitios. El este surprins atat in relatiile cu ANa, parintii sau cu Fkirucam dar si in relatile cu intelectualii satului ( invatatorul Herdelea) si preotul belciug,
Portertul fizic este realizat sumar si in md direct ,naratorul este interesat sa prezinte prin mijloace indirecte trasaturile morale. ``Harnic si iute ca  ma-sa`` Ion este surprins mai intai in timpul horei din incpitul romanului. Indragostit de Florica ,Ion joaca cu Ana ,cea mai bogata fata din sat, fopt care atrage nemultumirea vitorului sau socru , Vasile Baciu. Acesta il caracterizeza in mod direct  numinidu-l ``sarantoc`` si ``fleandura``.
Tanarul este autoritat cu cei de varsta lui ,deoarece el comanda lautarii.
Pricipala trasatura de caracter este pasiunea fata de pamant.
Fara o mostenire de la parinti, ion munceste cu indarjore pamanturile ramase sperand la averea lui Vasile Baciu.
Personajul este surprins in scene simbolice.
Familia Herdelea il considera modest,intelegent, si bine crescut, mai ales ca tanarul manifesta respect fata de acesta.
Confilctul interior fetrmina evolutia personajului principal a carui imagine este realizata in mainiera realista.
Ion este viclean si abil urmarindu-si perseverent scopurile.
Astfel el negocieaza cu socrul sau pamanturile care-i revin fiind convins  ca totul i se cuvine . Dupa moartea Anei si a copilului ,glasul iubirii revine in sufletul flacaului. 
Fara a tin e seama de ceea ce se spune ion o viziteaza din nou pe Florica ,insa finalul violent,brusc in care Bulbuc il omoara sanctioneaza acest comportament.
scuze de greselii dar mam grabit sa ti`o scriu