Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-04-24T11:42:45+03:00
Se descompune asa:
(x+1)(2x-3).
Sa cauti pe net descompunerea polinoamelor. O sa te ajute foarte mult. Nu prea se invata la scoala, dar e super simplu si nu iti mai bati ata capul!
1 5 1
2014-04-24T11:44:51+03:00
2x²-x-3 = 2x²-x-2-1 = 2(x²-1)-(x+1) = 2(x+1)(x-1)-(x+1)= (x+1)[2(x-1)-1] = (x+1)(2x-3) asta e descompunerea.
Ideea este sa scrii termenul liber 3 ca 2+1 sa poti da factor comun cum am ffacut si eu. L-am dat pe 2 si dupa pe -1. Trebuie sa mai stii si formule ca a²-b² in rest e destul de usor.