Redacteaza o compunere de 10-15 randuri ,in care sa realizezi portretul unu om de cultura/de stiinta roman.
Trebuie: -sa motiveri alegerea omului de cultura/de stiinta portretizat
-sa numesti trasaturile morale/fizice care il caracterizeaza
-sa respecti conventiile specifice unei descrieri tip portret.

1

Răspunsuri

2014-04-22T16:37:01+03:00

Acesta este un Răspuns Aprobat

×
Răspunsurile aprobate sunt corecte şi de încredere, fiind corectate de o mână de utilizatori foarte buni. Brainly are milioane de răspunsuri de înaltă calitate, toate fiind verificate cu grijă de către moderatorii din cadrul comunităţii.
           In opinia mea, un om de cultura important este Mihai Eminescu. Acesta s-a dovenit pe parcursul secolelor intregi a fi o personalitate cultural specifica in domeniul literaturii intrucat contributia sa de dezvoltare in acest domeniu, in tara noastra, este fundamentala si in ziua de azi.     
       in al doilea rand,trasatura cea mai carcacteristica a lui Eminescu era faptul ca avea un temperament de o excesiva neegalitate. Acesta era cat vesel, cat trist,comunicativ si  ursuz bland si aspru,multumindu-se cu nimica si nemultumit todeauna de toate. pe parcursul vietii Eminescu s-a dovenit a fi si lacom de placerile vietii, pustnic, uneori fugind de lume, alteori cautand-o, nepasator ca un batran stoic si iritabil ca o fata nervoasa .ciudata amestecatura fiind fericita pentru un artist si trista pentru un om .
       In al treilea rand,trasaturile fizicea ale poetului in numeroasele fotografii si cataloage pe care le poti intalnii la tot pasul  marsaluiesc rigiditatea, tenacitatea, istetimea, frumusetea cat si eleganta nespusa.Dintre toate cel mai mult m-a impresionat privirea senina care razbatea prin poza alb-negru ,tot universul fiind cuprins in esenta poeziilor sale.
      In concluzie ,Mihai Eminescu a fost o persoana cu calitati cat si cu defecte care a reusit sa impresioneze si sa se remarce intregii tari prin inteligenta cat si prin frumusete,fiind un om cu ochi senini si infatisare placuta
147 4 147