Răspunsuri

2014-04-22T14:36:36+03:00
Calatoria este o experienta fundamentala cu dubla finalitate: formativa  si informativa, contribuie la dezvoltarea complexa a personalitatii. 

In primul rand, tanarul se formeaza in timpul calatoriei pentru ca isi dezvolta calitati precum vointa, perseverenta, curajul, curiozitatea si spiritul de observatie. Pentru proiectarea unei calatorii tanarul are nevoie de spirit organizatoric deoarece concepe un traseu avand informatii culturale si geografice. Un exemplu concludent este Marco Polo, care a vizitat China si a cucerit inimile chinezilor prin cultura lui. 

In al doilea rand, calatoria dezvolta capacitatea de socializare, calitati comunicative in limbi straine, diplomatia de a se adapta unor situatii diverse si a te ajuta sa iti invingi prejudecatile. Un exemplu este Mircea Eliade, care a calatorit si in India si a cunoscut filozofia asiatica, foarte importanta pentru intelegerea conditiei umane. 

In concluzie, personalitatea se dezvolta in experiente dinamice, avand contacte cu modele de civilizatii diverse, asimiland informatii si constientizand calitati latente.