Povestiti pe scurt lectia urmatoare:
Alisa se plictisea groaznic de cand sedea pe mal, langa sora ei si n-avea ce face.
Deodata, un iepuras alb, cu ochii de margean, alearga chiar pe langa ea. Alisa nu se mira nici cand il auzi pe iepuras bombanind:
-Vai, vai! Am sa intarzii.
Dar, cand iepurasul se uita la ceasornicul din buzunarul vestei, Alisei ii dadu prin gand ca n-a mai vazut niciodata un astfel de iepuras si o lua la fuga dupa el. Iepurasul intra intr-o vizuina, iar Alisa il urma.
Vizuina iepurelui o duse pe Alisa printr-un tunel, apoi o lua brusc la vale. Fetita luneca in jos ca intr-o fantana adanca.
- Ei, gandi Alisa, dupa o cadere ca asta nici n-o sa-mi mai pese cand ma voi da de-a dura pe scari sau de pe acoperis! Ma intreb cate leghe am strabatut de cand tot cad? Voi fi aproape de centrul pamantului?
Deodata, buf! Cazu pe un maldar de crengi. Deasupra era intuneric, iar in fata se intindea un coridor lung, in capatul caruia zari pe Iepurasul Alb. ALisa alerga dupa el, pana ce ajunse intr-o sala lunga. Pe o masuta de clestar, vazu o cheita de aur. Deschise cu ea o usita si, printr-o mica deschizatura, zari o gradina fermecatoare. DAr cum sa treaca prin deschizatura? Fata se intoarse la masuta. Acolo aparu o sticluta cu o eticheta pe care scrie: bea-ma!
-Usor de zis: bea-ma! Dar daca e otrava? Cum pe sticluta nu scria otrava, Alisa gusta si, vazand ca e buna, turna pe gat toata bautura.
- Ce ciudat ma simt!

1

Răspunsuri

2014-04-22T13:49:25+03:00
Alisa se plictisi stand pe mal,cand de o data vazu un iepurasi tare ciudat.Ea sa gandit sa urmeze iepurasul si cazu intr.o gaura mara...Acolo dadu de o masa si o usa , deschise usa apoi zarii o gradina frumoasa...Se intoarse la masuta si deodata zarii o sticluta cu citatul "Bea-ma" si ea incepe sa o bea pana o termina...