Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-04-21T16:45:42+03:00
Conditia ca doi vectori sa fie perpendiculari: suma produselor coeficientilor trebuie sa fie 0. asadar: 
(m+1)(m-1) + 1*3m² =0
m²-m+m-1+3m²=0
4m²-1=0
4m²=1
m²=1/4
m ∈ {-1/2, 1/2}
2 5 2
2014-04-21T16:50:07+03:00
Cand doi vectori sunt perpendiculari, produsul scalar dintre ei este 0.

Cand face produsul scalar i · i = 1 j·j=1 dar i·j=0

Deci vom avea a·b= (m-1)²-3m²=0 ⇔ m²-2m+1-3m²=0

-2m²-2m+1=0

Δ=b²-4ac=4+8=12
m1= (-b+√Δ)/2a = (2+2√3)/-4 = (1+√3)/-2 si m2=(1-√3)/-2