Va rog vreau si eu rezolvarea problemei;
Doi biciclisti pleaca in acelasi timp unul din Bucuresti altul din ploiesti pe autostrada ce are 60km. Primul are o viteza de 30km/h al doilea are o viteza de 40km/h. In cat timp se intalnesc si la ce distanta?Va rog rezolvarea nu numai raspunsul

1

Răspunsuri

2014-04-21T10:51:05+03:00
Fie t timpul dupa care se intalnesc de la plecarea simultana.
Fie S1=V1*t spatiul parcurs de cel care pleaca din Bucuresti pana la intalnire.
Fie S2=V2*t spatiul parcurs de cel care pleaca din Ploiesti pana la intalnire.
Timpul de intalnire este acelasi pentru ambii biciclisti
Daca S este distanta Buc- Ploiesti, atunci
S=S1+S2
S=V1t+V2t
S-t(V1+V2)
t=S/(V1+V2)
S=60 000m
V1=30/3,6=8,33m/s
V2=40/3,6=11,11m/s
Timpul dupa care se intalnesc este:
t=60000/(8,88+11,11)=60000/20=3000 secunde
Vezi cate ore fac!
S1=V1*t=8,88*3000 = 26640metri de Bucuresti sau 60000-26640=33360 metri de Ploiesti.Vezi cat fac in km!
Suces!