1) Aflati trei numere naturale consecutive impare stiind ca ,daca suma lor se imparte la 8, obtinem catul 15 si restul 3.
2)Din orasul Constanta pleaca in fiecare dimineata la ora 6 :00, spre statiunile de pe litoral, patru autobuze , ale caror curse dus si intors, cu tot cu opriri, dureaza : pentru primul 1h, pentru al doilea 1h si 30 min, pentru al treilea 1h si 15 min si pentru al patrulea 45 min.
a)La ce ora se intalnesc din nou toate autobuzele in Constanta ?
b)Cate curse a facut fiecare autobuz pana la acea ora?

2

Răspunsuri

2014-04-20T17:41:04+03:00
La 1) a+b+c=S S:15=15,3 rezulta ca suma e egala cu 15 ori 3 plus 3= 123 Apoi 123:3= 41 si nr sunt 39 41 si 43
Cel mai inteligent răspuns!
2014-04-20T17:48:18+03:00
A+1+a+3+a+5=x
x:8=15 rest 3
x=8*15+3
x=120+3=123

a+1+a+3+a+5=123
3a+9=123
3a=123-9
3a=114
a=38

2)1-1h=60min
2-1h 30min= 60+30=90min
3-1h 15min=60+15=75
4-45min

60=2²*3*5
90=2*3²*5
75=3²*5
45=3²*5
[60,90,75,45]=3²*5*2²=9*5*4=180min se intalnesc cele 4 autobuze(3h)

1-180:60=3h
2-180:90=2h
3-180:75=2h 40min
4-180:45=4h