Răspunsuri

2014-04-19T19:42:39+03:00
Tema calatoriei strabate literatura de la inceputurile ei si panain contemporanCalatoria presupune deopotriva aventura si cunoasterea de noi locuri si oameni .Tema călătoriei este o tema des intalnita a literaturii universale, ea fiind prezenta înca din cele mai vechi scrieri în arii geografice diferite căci însăşi călătoria jucaun rol însemnat în viaţa oamenilor.Cand oamenii calatoresc, ei folosesc de obicei unele obiecte si sunt sprijiniti de alti indivizi cunoscatori ai destinatiei turistice, ca parte a experientei lor de calatorie. A calatori inseamna a cunoaste.
Iar cunoasterea prin intermediul calatoriei este una complexa, care ne familiarizeaza atat cu natura lumii inconjuratoare si sentimentele ei contradictorii, cat si cu propriile sentimente care ne guverneaza lumea interioara.
 Calatoria pentru turisti inseamna distindere placere ,relaxare si odihna.
Turistii care calatoresc in grupuri singuri sau cu familia in alta tara sau care face o excursieCălătoria şi aventura au fascinat dintotdeauna spiritual uman. Explorând spaţii necunoscute sau tărămuri imaginare, omul a trăit prin călătorie experienţele cunoaşterii altor lumi, descoperirea altei vieţii şi asemănarea propriei identităţi.
16 3 16
Multumesc mult
cum e
Ai ideii bune :)
mersi compunerile mele mereu sun apreciate
:*
  • Utilizator Brainly
2014-04-19T21:28:27+03:00
Ventura şi călătoria sunt elemente constante ale primelor texte ale umanităţii (veziVechiul Testament şi Epopeea lui Ghilgameş). Încă de la începuturile ei, literatura are menirea de a exprima atracţia omului pentru necunoscut, ieşirea din obişnuit şi din obişnuinţă, fascinaţia altor lumi, ea nefiind doar o apropiere de real, ci şi o fugă de limitările lui (casa, familia, comunitatea). Tema plecării în lume e curentă în poveştile şi basmele româneşti, pentru că ea nu este o simplă temă epică, ci prezintă adânci determinări antropologice. Călătoria înseamnă iniţiere, ea presupune aventura, încercarea forţelor, confruntarea, cunoaşterea de sine.
4 2 4