Probleme
1.2 cicliste se antreneaza pe pista ,primul se deplaseaza cu 38 km/h si al doile cu 39,5 km/h.
Dupa cat timp al doilea va avea un avans de 350 km?


2.Costel pleaca cu bcicleta din Galati la ora 6 dimineata si parcurge 15 km/h ,Paul pleaca din acelasi loc la ora 9 dimineata si face 35 km/h.
a)La ce ora Paul il va intalni pe Costel?
b)La ce distanta fata de Galati se intalnesc?

1
2. I 38 km= 38000m = 10,(5)6 ; 1h = 3600 s II. 39,5km=39500km=10,37(2) 1h=3600 s 10,972-10,56=0,412 0,412x 350 = 14,420 / 14 min + 7min = 21 min (in plus)

Răspunsuri

2013-12-08T18:04:41+02:00
Costel face in trei ore 15 km
15km:3=5 km,cat face el intr-o ora.

Paul face intr-o ora 35 de km.
Diferenta dintre ei este de 45-35=10km

a) Paul il va intalni pe Costel la ora 4,deoarece Costel face in doua ore 10k:5km inmultit cu 2=10km,pe cand Paul face intr-o ora 35 de km.

b) Ei se vor intalni la distanta de 30 de km fata de Galati,deoarece Paul face 35 de km intr-o ora,iar Costel face 5km intr-o ora => 35-5=30km.
2. I 38 km= 38000m = 10,(5)6 ; 1h = 3600 s II. 39,5km=39500km=10,37(2) 1h=3600 s 10,972-10,56=0,412 0,412x 350 = 14,420 / 14 min + 7min = 21 min (in plus)