Argumenteaza in 10-15 randuri ca urmatorul text este un anunt.Trebuie sa formulezi clar si logic argumentele care justifica punctul de vedere exprimat; Sa valorifici secvente din text care ilustreaza tema propusa.
Textul : "Te-ai intors din vacanta si vrei sa te bucuri din plin de reducerile verii? "Initiere in olarit in Bucuresti" cu DOAR 57 RON! Pune-ti in practica inclinatiile artistice si mestesugaresti in cadrul acestei activitati ce te va mentine creativ si relaxat tot anul."

1

Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-04-18T19:28:19+03:00
      Textul citat este incadrat in rangul operelor nonfictionale ,  adica nu prezinta elemente din lumea fantasticului , precum personaje , actiune sau mod de expunere . 
     Initial , fragmentul are  un  context specific textelor nonliterare . si poate fi considerat ca apartinand unei specii a acestiu tip de opere , si anume anuntul . 
      Este un anunt pentru ca informeaza clar , cu date precise , verificate , reale un public interestat , care trebuie sa ia in seama cuvintele folosite , intru cat reprezinta o pura realitate pentru ei , interesati , desigur .  Se prezinta o oferta ' cu doar 57 de roni ' prin care , posibil este ca datele sa fie reinnoite , adaugite .
  Un alt argument este faptul ca limbajul nu este unul complet artistic , ci cuprinde   si cuvinte specifice textului informativ , precum preturi , locuri etc ,. 
   In urma argumentelor aduse mai sus , consider ca textul - suport este un text nonliterar , si anume un anunt . 
47 4 47