In livada unu fermier s-au plantat 720 de meri, peri si pruni. Stiind ca trei sesimi din toti pomii au fost meri, afla cati peri si cati pruni s-au plantat, daca la fiecare 3 peri s-au plantat 5 pruni.

2
hai, scrie cineva ceva??? please!!! ;)
m+p+pr=720 3/6*720=m m=360
p+pr=360
3p=5pr 6pr=360 pr=60 p=3*60=180
AlexALEXANDRA a RASPUNS BINE MULTUMESTE-I

Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-04-18T12:01:56+03:00
Mere+pere+pruni=720 pomi
mere=(3/6)·720=2160/6=360
360 meri+pere+pruni=720
pere+pruni=720-360
pere+pruni=360
3 peri=5 pruni
peri=5 pruni/3
inlocuim:5 pruni/3+pruni=360 aducem la acelas numitor
5 pruni/3+3 pruni/3=360
8 pruni/3=360
pruni=360·3/8=1080/8=135
peri=360-135=225
verificare
360+225+125=720
 in loc de mere puneti a, pere b si pruni c si atunci va fi 
a+b+c=720 s.a.m.d
16 3 16
2014-04-18T12:11:43+03:00
720 =POMI                                                                                                                    720 : 3 = 240   am facut toti pomi impartiti la cele 3 feluri (meri, peri ,pruni .)                    240+(6*3)= 240+18                                                                                                                   =  258   ( pruni)                                                                                             240:2=120 (peri)                                                                                                         258+120 = 378  (pruni & peri)                                                                                        720 - 378=  342 ( meri)                                                                                                                                               VERIFICAREA:   258+120+342=720 POMI                                            258 PRUNI                                                                                                                 120 PERI                                                                                                                   342MERI    
13 4 13
raspunsul acesta este corect !
Bell m-ai ai de invatat