Se deduce ca limita impusa pentru apa potabila : 50 mg/L Mg, asigura o buna protectie, din punct de vedere toxicologic, pentru consumatori.
Magneziul, împreuna cu calciul si alti ioni,sunt implicati in duritatea apelor. In apele de suprafata,magneziul apare atat din surse naturale cat si in urma deversarii unor ape industriale reziduale.
În mod obisnuit apa se gaseste in natura intr-un circuit continuu. Astfel apa de suprafata din rauri, fluvii, lacuri, mari si oceane se evapora trecand în atmosfera sub forma de vapori si este cunoscuta sub denumirea de apa atmosferica. Sub aceasta forma apa circula sau este purtata de curentii de aer, pana ajunge in zone cu temperatura mai scazuta, cand se condenseaza si cade la suprafata solului subforma de ploaie, lapovita sau ninsoare, forma denumita apa meteorica.
mersi moolt
cu placere,sper ca te-am ajutat
foarte mult

Răspunsuri

2014-04-17T18:34:37+03:00
În mod obisnuit apa se gaseste in natura intr-un circuit continuu. Astfel apa de suprafata din rauri, fluvii, lacuri, mari si oceane se evapora trecand în atmosfera sub forma de vapori si este cunoscuta sub denumirea de atmosferic.....
2014-04-17T22:03:48+03:00
Prin apa potabila se intelege apa destinata consumului uman.Apa potabila poate fi orce tip de apa in stare naturala sau dupa tratare,indiferent de originea ei si indiferent daca este furnizata prin retea de distributie.
Apa potabila este definita si reglementata atat in tara noastra cat si la nivel european.