Răspunsuri

2014-01-18T21:43:39+02:00
Utilizari ale aluminiului :
-datorita capacitatii mari de reflexie poate fi utilizat pentru construirea oglinzilor metalice
-fiind maleabil si ductibil ca urmarepoate fi tras sub forma de sarma sau laminat in foie subtiri, utilizate la ambalarea produselor alimentare, farmaceutice si in alte scopuri.
-Reactia 2Al + Fe2O3 = Al2O3 + 2Fe este puternic exoterma, fierul obtinut fiind in stare topita; reactia se foloseste la lipirea sinelor de tramvai (aluminotermie)


Utilizari ale cuprului:
-fiind putin reactiv si foarte ductil, este folosit la confectionarea conductelor 
-din cupru se pot confectiona vase de bucatarie
-aliajele cuprului sunt folosite drept materiale pentru monezi si statui
-cuprul este larg utilizat drept conductor electric


Utilizari ale fierului:
-metalurgie;
-conducte şi tuburi;
-confecţionarea vaselor; sârmei; tablei; sobelor, etc.
-obţinerea aliajelor


Utilizari ale otelului:
-O gama larga de oteluri aliate poate fi produsa prin utilizarea diferitelor combinati de elemente de aliere si a formelor potrivite de tratare termica. 
-Otelul cu mangan contine aproximativ 1%carbon si 11-14%mangan. Este folosit la fabricarea componentelor care urmeaza sa fie supuse la uzura intensa precum coltii benelor de excavatoare pentru terasamente.
-Alte forme de otel inoxidabil contin 12-30% crom, adesea cu cantitati mai mici de alte metale, precum nichel, molibden si cupru, aceste aliaje au multe utilizari in industrie si pentru menaj. Ele sunt folosite pentru fabricarea rulmentilor cu bile, a utilajelor din uzinele chimice, a palatelor de rubina, a chiuvetelor si a tacamurilor.