Răspunsuri

2014-04-17T16:48:43+03:00
Pentru a nu avea probleme cu ochii , elevii. Pentru economisirea energiei electrice.. :)
2 2 2
2014-04-17T16:49:42+03:00
Probabil pentru ca asa e traicorea si bancile sunt puse...nu neaparat intentionat asa dar sunt puse asa dupa pozitia soarelui.......cred .....
Pentru "dreptaci" lumina trebuie sa vina din partea stanga pentru ca umbra creionului sa nu il incomodeze la scris. Dar si" Stangacii" scriu tot de la stanga la dreapta si restrictia se pastreaza! Succes!
multumesc bcz , poate poti sa ma ajuti si aici
in ce situatie lungimea umbrei unui creion asezat paralel cu ecranul este egala cu lungimea creionului?cum trebuie sa fie fasciculul de lumina?

este oare posibil ca umbra unui dreptunghi sa fie un patrat ?cum trebuie sa fie fasciculul de lumina?
Incerc. Creionul asezat paralel cu un ecran da o umbra pe ecran egala cu lungimea lui in cazul in care este luminat cu un fascicul de lumina perpendicular pe ecran dar care sa fie fascicul de raze paralele.
Este posibil ca umbra unui dreptunghi sa fie un patrat. Se aseaza dreptunghiul vertical cu lungimea in sus si se lumineaza cu un fascicol sub un unghi convenabil de sus in jos! Se poate si altfel: se foloseste un fascicul vertical de sus in jos. Se aseaza dreptunghiul tot vertical cu latura lunga in sus. In acest caz nu are umbra, dar daca se apleaca dreptunghiul, va aparea o umbra care e ca o linie din de in ce mai groasa si la un moment dat devine un patrat! Succes!