Care este semnificatia\ mesajul poeziei macii de magda isanos? urgentt !!!

1
ai facut vreodata un comentariu la o poezie (din ala ca la olimpiada)...? adica demonstratia ca textul apartine unui anumit gen (in cazul acestei poezii, genul liric) sau despre sentimente... ma rog... ca sa afli mesajul mai intai trebuie sa faci comentariul si din comentariu se intelege mesajul... asta daca vrei o tema completa.. dar poti sa analizezi sentimentele pe care poezia le transmite, ce simti tu cand o citesti, NU ce simt ALTII.. aici e vorba de PERSPECTIVA TA!
Da mereu fac comentarii , demonstratii la apartenenta ,dar nu stiam exact ca poezia asta ! mersi :*

Răspunsuri

  • Utilizator Brainly
2014-04-19T22:18:13+03:00
Poezia "Macii" de Magda Isanos este un catren si face referire la blandetea si inocenta unei copile ce doreste sa-si faca un buchet din acestia cu scopul de ai oferii unei persoane iubite .
in prima strofa a poeziei ne sunt ptrezentate florile ce sunt asemuite unor torte ce aprind intreg lanul, iar apoi sunt privite mai de aprope fiind insufletite.
In urmatoarele doua strofe este prezentata entuziasmul si admiratia de care da dovata acel copil . Acesta aduna florile cu o oarecare lacomie dorind sa aiba parte de cat mai multe flori care sa o inveseleasca. Intr-un tarziua se hotaraste sa se intoarca acasa, privind cum lanul se indeparteaza incetul cu incetul de ea intristand-o.
In ultima strofa ni se pezinta deznodamantul.Fata ajunge acasa, unde doreste sa-si impleteasca asa cum stie ea mai bine un buchet din firavele flori proaspat culese. Insa acestea nu au rezistat, iar petalele au alcatuit un covor rosu asemuit unosr lacrimi ce curg.
46 4 46