Ma ajuta si pe mine cineva cu o compunere argumentativa de 15-25 de randuri cu tema ''Avem nevoie de modele in viata?''?

1
cauta pe net
PAi poti sa scrii ca oameniii nu sunt perfecti pentru a face singuri ceva ne trebuie ajutor
compunerea mea il are ca inspiratie pe preotul Trandafir din nuvela ''Popa Tanda '' de Ioan Slavici, vreo idee?
Fie că recunoaştem, fie că negăm, din orgoliu sau din ruşine, anumite momente din viaţa noastră au fost marcate de anumite persoane care ne-au influenţat viitorul. Părinţii, profesorii, colegii, unii artişti sau chiar preoti, toţi au contribuit la formarea noastră interioară. Amintind şi de nevoia de a fi ocrotiţi şi ghidaţi în viaţă, lucru moştenit de la naştere, am încercat să aflăm de la oamenii de pe stradă ce persoane le-au influenţat viaţa, care este portretul unui om ce poate servi ca mo
multumesc !

Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-01-18T20:47:32+02:00
De mici, la şcoală, eram puşi de profesori să facem compuneri despre modelul nostru în viaţă, sau discutam la orele de dirigenţie despre acest subiect. Aflam cu toţii ca modelul trebuie să fie în cel mai bun caz, un cadru de referinţă, dar să existe o limită, să nu fim copia fidelă a acestuia! Modelul poate fi o persoană reală: părinţi, profesori, prieteni, fraţi, surori etc. sau din diferite ipostaze culturale: literatură, film, muzică etc.Consider că noi ar trebuie să fim…. NOI, cu defectele şi calităţile noastre, să trăim viaţa cu bucuriile şi necazurile ei, să ne bucurăm atunci când facem ceva ce ne place, să plângem atunci când greşim şi să învăţam din greşelile făcute şi să nu le mai repetăm. De la modelul nostru de viaţă ar trebui în primul rând să învăţam din greşelile acestuia, să luam drept exemple faptele lui bune şi în acelaşi timp să putem să ne păstrăm o identitatea proprie! 

Sau:

http://alinanedea.wordpress.com/tag/modele-de-viata/
3 4 3