Răspunsuri

2014-04-16T15:38:58+03:00

Acesta este un Răspuns Aprobat

×
Răspunsurile aprobate sunt corecte şi de încredere, fiind corectate de o mână de utilizatori foarte buni. Brainly are milioane de răspunsuri de înaltă calitate, toate fiind verificate cu grijă de către moderatorii din cadrul comunităţii.
X²-6x+4x-24 supra x²+x+4x+4
x(x-6)+4(x-6)  supra x(x+1)+4(x+1)
(x-6)(x+4)  supra (x+1)(x+4)   se simplifica si ne da  x-6 /x+1
nu inteleg de unde ai scos 6 si 4x . O formula nu e (x-ceva) plus( x+ceva) de unde ai scos 4 termeni?
Cel mai inteligent răspuns!
2014-04-16T15:56:10+03:00

Acesta este un Răspuns Aprobat

×
Răspunsurile aprobate sunt corecte şi de încredere, fiind corectate de o mână de utilizatori foarte buni. Brainly are milioane de răspunsuri de înaltă calitate, toate fiind verificate cu grijă de către moderatorii din cadrul comunităţii.
La numarator:  a=1;  b=-2;  c=-24
Δ=b²-4ac=(-2)²-4·1·(-24)=100

x_{1;2}=\dfrac{-b\pm\sqrt{\Delta}}{2a}

x_1=\dfrac{2+10}{2}=6;\ \ x_2=\dfrac{2-10}{2}=-4

x^2-2x-24=1\cdot(x-6)(x+4) Aici am folosit formula:

ax^2+bx+c=a(x-x_1)(x-x_2)

La fel procedezi si la numitor.
1 5 1