In vacanta de iarna alex si diana au citit impreuna 135 pagini.alex a citi de 2 ori mai putin decat diana.cate pagini a citit fiecare?

2
Sau metoda grafica..
cate pagini a citit Alex? 135:3=45pag
cate pagini a citit Diana? 45*2=90 sau 135-45=90
Verificare: 45pag+90pag =135 pag
Raspuns: Diana=90pag Alex =45pag

Răspunsuri

2014-04-16T14:30:47+03:00
A=nr de pagini citite de alex
d=nr de pagini citite de diana

a+d=135
d=2a
a+2a=135
3a=135
a=45
d=135-45
d=90

Sper ca te-am ajutat :D
Metoda grafica
|------|------|
|-----|
Cate parti egale sunt.3+1=3.Cat inseamna o parte.135÷3=45.(Alex).Cate pagini a citit diana?45×2=90(Diana).verificare:45+90=135.Asa se facea problema....
2014-04-16T14:33:08+03:00

Acesta este un Răspuns Aprobat

×
Răspunsurile aprobate sunt corecte şi de încredere, fiind corectate de o mână de utilizatori foarte buni. Brainly are milioane de răspunsuri de înaltă calitate, toate fiind verificate cu grijă de către moderatorii din cadrul comunităţii.
A+d=135
a=d:2
2a=d
a+2a=135
3a=135
a=45
d=45x2
d=90