Genul epic cuprinde opere literare în care autorul îşi exprimă în mod indirect gândurile, ideile şi sentimentele, prin intermediul acţiunii, al personajelor şi al naratorului.
Argumente: -are o actiune;
-are personaje;
-are narator;
-ca mod principal de descriere se foloseste naratiunea.
-in acelasi timp sunt utilizate si descrierea si dialogul.Sper ca ti-am fost de ajutor:)
-incadrarea in opera si autor
de fapt...nu stiu cum sa iti explic :(( la ce opera ai de facut?

Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-04-16T11:40:39+03:00
    O primă trăsătură a genului epic este prezenţa naraţiunii şi, implicit, anaratorului . Relatarea intâmplărilor se face la persoana a III-a/ I. Naratorul nu se implică în acţiune, este obiectiv, menţinându-se în afara acesteia, este implicat afectiv prin unele comentarii care arată atitudineaacestuia faţă de personaj(e)/ este subiectiv, implicat în acţiune, fiind un narator-personaj.
     O alta  caracteristica a genului epic este existenta personajelor . De altfel, actiunea si personajele sunt mijloace indirect prin care autorul textului isi fac simtita prezenta in text.
       O caracteristică a genului epic regasita intru-un text  este existenta actiunii. In primul rand evenimentele sunt plasate intr-un context, indica  fiind in acest text de ordin spatial  si de ordin temporal.
         Ai putea scrie ca modul predominant este naratiunea care se imbina cu dialogul si descrierea.
In general,un text care apartine genului epic sunt structurate dupa momentele subiectilui (expozitiunea,intriga,desfasurarea actiunii, punctul culminant si deznodamantul)

Sper ca te-am ajutat.

Vladule, se reped astia de parca se termina lumea ! Ce ai primit sunt chestii clasice, prea cunoscute, da ? tu vrei ALTCEVA, ia altceva gasesti in ce iti trimit eu ! Nu imi mai da vopi sa raspund , au raspuns prea multi ! Intreaba asa cum iti spun eu, nu se mai baga nimeni, te asigur : Rog, ce stiti despre "Raportul intre semnificant si semnificat, semasiologic vorbind, la Saussure " ? Asa am timp sa intru, raman toti masca, ok ?
okok
2014-04-16T11:58:22+03:00
In primul rand trebuie sa scrii definitia: Opera literara"...." scrisa de ... este o opera epica deoarece autorul isi exprima gandurile si ideile in mod indirect prin intermediul personajelor si al actiunii. 
Apoi, incepi sa adancesti trasaturile operei epice pe baza textului dat.De exemplu:
   Naratorul povesteste la persoana intai, din perspectiva subiectiva, deoarece acesta ia parte la actiune. Sau naratorul povesteste la persoana a treia, din perspectiva obiectiva, acesta nefiind personaj al actiunii.
   Modurile de expunere folosite pot fi naratiunea, dialogul sau/si monologul.
   La actiune participia personaje principale, secundare, episodice, negative, pozitive, idividuale, colective etc.( aici ar trebui sa descrii personajul principal)
   Actiunea este simpla sau ampla(in cazul romanelor), impartita pe momente. (aici ar trebui sa faci un mic rezumat sau sa scrii momentele subiectului).
   Sunt prezenti indici spatiali si temporali, exemplificati.
    
1 5 1