Hei,as vrea sa ma ajutati cu un schelet la argument pastel si gen epic...niste argumente mai ''pompoase''ca sa dau gata profa!

1
bn argument pastel e usor dar...........
schelet??
argumente pompoase...astea pe care le stiu sunt vechi
......................................................
stai ca ii intreb pe prieteni mei.... sa vad cu ce te pot ajuta

Răspunsuri

2014-04-16T11:08:52+03:00
Selecteza ce vrei de aici, am preluat din cursul de Teoria literaturii predat acum cativa ani ...

Pastelul este o creație lirică descriptivă, aparținând literaturii culte care, prin intermediul unui peisaj, transmite sentimentele eului liric. Modul de expunere folosit este descrierea. Într-un pastel dominante sunt imaginile artistice, realizate prin figuri de stil, organizate într-o descriere tip tablou. Aceasta poate avea ca temă un anotimp, un colț de naturǎ, un moment al zilei, un aspect din viața micilor viețuitoare etc.La origine termenul pastel desemna un creion colorat, moale, pentru desen, făcut din pigmenți pulverizați, amestecați cu talc și cu gumă arabică sau orice tablou ori desen executat cu acest fel de creioane.Preluat de poetul român Vasile Alecsandri termenul a ajuns să desemneze o poezie cu conținut liric, în care se zugrăvește un tablou din natură. Vasile Alecsandri este considerat cel mai mare pastelist român. Exemple: „Sfârșit de toamnă”, „Iarna”, „Mezul iernii”, „Gerul”, „Viscolul”, „Dimineața”, „Noaptea”, „Malul Siretului”.Pastelurile, bogate în imagini artistice (vizuale, olfactive și auditive) exprimă sentimentele poetului în mod direct, prin intermediul descrierii și al epitetelor, comparațiilor și al personificărilor. Autorul creionează un tablou al naturii având în prim-plan elementele ale naturii pe care le descrie.Deoarece pastelul este o specie a genului liric, în el mai sunt prezentate și elemente de prozodie, ritm și măsură.Creatorul pastelului în literatura română este considerat Vasile Alecsandri. Toate pastelurile sale au fost publicate în revista “Convorbiri Literare”(1868-1869)Pasteluri au mai scris: Ion Heliade Rădulescu, Mihai Eminescu, George Bacovia, George Coșbuc, Ion Pillat, Lucian Blaga . REVIN CU GENUL EPIC  !!!
Da e da ! Dar de unde trimit fisierul , intelegi ?????? Parca era posibil din caseta raspunsului, insa nu mai apare, am trmis deja, pune iar intrebarea ca sa se deschida din nou, asa pot trimite, e super fisierul, intelegi ce spun ???
Ai acolo tot ce iti trebuie pana termini liceul, ma refer la teoria literaturii cu exemple analizate, figuri de stil, TOT ! Pune o intrebarea, ok ?
ok
Nu ne intelegem....intreaba ceva, orice, voi avea astfel unde sa scriu si sa trimit fisierul !!! Lasa-i pe altii, de tine e vorba acum !
am pus intrebarea: http://brainly.ro/tema/59492