Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-04-16T10:19:35+03:00

Acesta este un Răspuns Aprobat

×
Răspunsurile aprobate sunt corecte şi de încredere, fiind corectate de o mână de utilizatori foarte buni. Brainly are milioane de răspunsuri de înaltă calitate, toate fiind verificate cu grijă de către moderatorii din cadrul comunităţii.
Nu ai specificat daca vrei rezumatul in franceza sau romana, trimit ce am scris in romana, ok ? Daca vrei in franceza, imi spui, e limba mea nativa ! Scriu in Word si copii aici, intelegi? E mult mai simplu si mai tehnic, pe net nu gasesti niciunde ce am scris eu, clar ? Doar acum, aici, pentru tine, sa caute oricine degeaba ! Anul trecut am tradus un alt roman de acelasi autor, "Bestia umana", e in librarii ! prof, scriitor V.Rascanu DECI :
Rezumat - Germinal , E. Zola
Fiul lui Gervaise Macquart si a iubitului ei, Lanthier, tanarul Etienne Lantier isi pierde locul de munca dupa ce i-a dat o palma patronului. Somer, pleaca in nordul Frantei in cautarea unei noi slujbe. Se angajeaza la minele din Montsou si descopera conditiile cumplite de munca de acolo (E. Zola s-a documentat la fata locului inainte de a scrie romanul !). Gaseste gazda la familia Maheu, unde se indragosteste de tanara Chaterine., insa aceasta este iubita unui miner violent, Chaval, si, desi nu ii era indiferent Etienne, tanara refuza sa-l paraseasca. Cand Compania Minelor, invocand criza economica, reduce drastic salariile minerilor,  raspunsul acestora este declansarea unei greve la indemnul lui Etienne care reuseste sa ii faca sa-si invinga temerile vorbindu-le convingator despre o societate mai dreapta si mai egalitara. Cand izbucneste greva, Compania Minelor adopta o pozitie foarte dura si refuza orice negociere. Infometati de saptamani de lupta, revolta se accentueaza. Soldatii restabilesc ordinea, dar greva continua. Atunci cand are loc o rebeliune impotriva soldatilor, acestia trag in manifestanti, Maheu, muncitorul in casa caruia locuia Etienne, este ucis. Minerii sunt obligati sa reia lucrul. Souvarine, un muncitor anarhist, saboteaza mina. Cativa muncitori mor, Etienne, Catherine si Chaval, iubitul ei, sunt blocati in mina. Chaval, enervat, il loveste pe Etienne care il omoara. Astfel ajunge in sfarsit iubitul lui Catherine care moare in bratele sale inainte de sosirea salvatorilor. Etienne scapa teafar din acest iad si pleaca la Paris in cautarea unei vieti mai linistite. Spera, era convins ca intr-o buna zi  muncitorilor li se va face dreptate…
18 4 18