O bicicleta costa 400 lei si se mareste in doua etape: prima data cu 10% si apoi cu 10%.
a)Cat costa dupa prima marire?
b)Cat costa dupa a doua marire?
c)in loc sa se faca doua mariri succesive, se putea face doar una singura.Cu ce procent trebuie marit pretul?

2

Răspunsuri

2014-04-15T19:33:35+03:00

Acesta este un Răspuns Aprobat

×
Răspunsurile aprobate sunt corecte şi de încredere, fiind corectate de o mână de utilizatori foarte buni. Brainly are milioane de răspunsuri de înaltă calitate, toate fiind verificate cu grijă de către moderatorii din cadrul comunităţii.
A)400·10/100=40 lei
400+40=440 lei
b)440·10/100=44 lei
440+44=484 lei
si subpunctul C?
c)p/100x400=84, rezulta p=84x100/400=21 deci pretul bicicletei trebuie marit cu 21%
Cel mai inteligent răspuns!
2014-04-15T19:44:03+03:00

Acesta este un Răspuns Aprobat

×
Răspunsurile aprobate sunt corecte şi de încredere, fiind corectate de o mână de utilizatori foarte buni. Brainly are milioane de răspunsuri de înaltă calitate, toate fiind verificate cu grijă de către moderatorii din cadrul comunităţii.
La C iti raspund eu.
Prima marire a fost de 40 de lei.
A doua a fost de 44 lei.
Le adunam: 40+44= 84 lei.
Si acum asa. =>>> la 100%....corespunde 400 lei
                             la x% ....corespunde 84 lei.
Il scoatem pe x. x= 84*100/400=8400/400=21%
1 5 1