Caracterizarea personajului Nica din tot romanul " Amintiri din copilarie " de Ion Creanga .Cine ma poate ajuta ??

2
Comentariul a fost şters
Comentariul a fost şters
Nica, protagonistul operei Amintiri din copilarie de Ion Cranga, este urmarit in procesul sau de trecere de la copilarie la adolescenta. Trasaturile sale reies in mod indirect din faptele, gandurile si sentimetele sale, dar si in mod direct din ceea ce autorul, cu umor si autoironie, spune despre el. El ia aprte la niste intamplari hazlii de unde invata cate ceva pentru a ajunge un om iscusit si iubitor de adevar. In final el sufera drama dezradacinarii, a instrainarii de locurile natale.

Răspunsuri

2014-01-18T19:03:46+02:00

Acesta este un Răspuns Aprobat

×
Răspunsurile aprobate sunt corecte şi de încredere, fiind corectate de o mână de utilizatori foarte buni. Brainly are milioane de răspunsuri de înaltă calitate, toate fiind verificate cu grijă de către moderatorii din cadrul comunităţii.
Jucaus neastamparat istet nazdravan narator personaj principal
1 5 1
2014-01-18T19:46:40+02:00
1.Autorul priveste aceasta opera din punctul de vedere al copilului dar si al povestitorului. Eroul central apare, asadar, infatisat de autor, din copilarie pana in pragul adolescentei.
2.Intr-un prim plan este zugravit procesul de formare a lui Nica si evolutia lui spirituala, strans legata de mediile pe care le strabate.
3.Nica este eroul unei copilarii ca toate copilariile dar tocmai de aceea singulara in particularitatea ei. E este centrul acestui univers si demersul narativ comenteaza un personaj care se initiaza in legile vietii.
4.Creanga nu se considera diferit de alti copii. Nu aspectele de diferentiere il intereseaza, ci stadiul de nediferentiere, de vesela inconstienta, de ignorare a necazurilor din copilarie.
5.Nica este prezentat preponderent comportamental, si nu prin interioritatea care individualizeaza.1 4 1