Răspunsuri

2014-04-15T13:49:37+03:00
A)a/b=2/3  (Vom lua un k ca sa putem sa le exprimam in functie de el :) )
  a=2k
  b=3k
Deci 5a-2b/a+b  =10k-6k/2k+3k
                         =4k/5k
                         =4/5
 Mai era si varianta (ceva mai complicata ) sa il exprim pe a in functie de b :a=2b/3
si sa il inlocuiesti in a doua :  5a-2b/a+b =[5(2b/3)-2b]/(2b/3+b)
                                                           =[(10b/3)-2b]/(5b/3)
                                                           =(4b/3)/(5b/3)
                                                           =(4b/3)*(3/5b)
                                                           =4/5
b)
√(3-2√2)la a 2 + √7-4√3 + √5+2√6 =
   = |3-2
√2|+√7-4√3 + √5+2√6=
   =3-2√2+√7-4√3 + √5+2√6    //cam atat poti sa ii faci

Spor la teme :* !