Răspunsuri

2014-04-15T09:15:32+03:00
A+b+c=70
a+b=60⇒    c=70-60=10
b+c=50
b=50-c
b=50-10
b=40
a+40=60
a=60-40
a=20
Cel mai inteligent răspuns!
2014-04-15T11:04:53+03:00
A+b+c=70
a+b=60
b+c=50
_________________
a+c=?
___________________
inlocuim a+b in prima ecuatie si avem 60+c=70=>c=10;   apoi inlocuim pe c in a 3 a ecuatie si aflam b=50-10=40 sau altfel spus scadem  la ambii membri in partea stanga si in partea dreapta cate un 10 , a=70-40-10=20,iar a+c=20+10=30 asta s-a cerut
aduni sau scazi in ambii membri dupa caz ca sa iti fie usor ca esti in clasele primare cred