Răspunsuri

2014-04-15T09:10:04+03:00
Vitoria Lipan-personajul-principal-este o figura reprezentativa de erou popular,intrunind calitatile fundamentale ale omului simplu de la tara, in care se inscriu cultul pentru adevar si dreptate ,respectarea legilor stramosesti si a datinilor. figura Vitoriei ilustrata la inceput in nemiscare sugereaza, indirect, nelinistea ei interioara reliefata din exterior spre interior,"ochii ei caprii in care parca se rasfrangea lumina castanie a parului erau dusi departe."
2014-04-15T10:37:27+03:00
Vitoria Lipan este personajul principal al romanului "Baltagul". Ea este o figura reprezentativa de erou popular, avand cultul pentru adevar si dreptate, respectarea datinilor stravechi si a legilor stramosesti. Vitoria Lipan-personaj mitic-este o figura reprezentativa de erou popular, intruniond calitati fundamentale ale omului de la tara, in care se inscriu cultul pentru adevar si dreptate, respectarea legilor si a datinilor stramosesti.

Portretul moral este puternic conturat, Vitoria fiind inzestrata cu spirit justitiar, inteligenta, luciditate, stapanire de sine, devotament si neclintire in implinirea traditiilor si datinilor stravechi, trasaturi care reies dinmai ale din faptele, vorbele si gandurile femeii.
Vitoria Lipan este un personaj care impresioneaza prin felul in care isi face dreptate si prin faptul ca este o persoana inteligenta si credicioasa.