Relateaza intimplarea in scris in limitele unei pagini de caiet

a) foloseste naratiunea dela persoana 1;
b)axeaza-te pe o singura pagina idee importanta,dezvolt-o si abia treci la alta;
c)comunica cititorului prin ce a fost importana aceasta experienta;
d)utilizeaza cuvinte de legatura pentru a realiza mai usor trecerea de la un moment al intimplarii descrise la altul;mai intii..,dupa aceea...,apoi...,pe urma......,inainte de....,in timpul...,dupa..,degraba...,mai tirziu...,acum..,
va rog mult ajutatima

2

Răspunsuri

2014-04-15T08:03:26+03:00

Acesta este un Răspuns Aprobat

×
Răspunsurile aprobate sunt corecte şi de încredere, fiind corectate de o mână de utilizatori foarte buni. Brainly are milioane de răspunsuri de înaltă calitate, toate fiind verificate cu grijă de către moderatorii din cadrul comunităţii.
Era o zi frumoasa si insorita de vara. Am plecat impreuna cu parintii  sa mergem la padure. Un amic de al meu Alin a vrut sa vina si el dar  mai intai trebuia sa vorbesc cu parintii daca erau de acord sa vina si el.  Pana la urma, parintii au cedat si eu cu Alin ne suim bucurosi in masina mica.  Ca sa ne distram mai bine eu am pus in porbagaj si  paletele de badminton si mingea de volei dupa  aceea  ne-am urcat in masina si am plecat.Fiind o o zi calduroasa, toata lumea iesise la picnic. In sfarsit am gasit un loc pe placul nostru. Era o poienita linistita, cu iarba multa, floricele frumos colorate si pasarele care ciripeau bucuroase, parca de venirea noastra.-Cu ce vrei sa ne jucam? -Cu paletele? vrei? -Sigur… si jocul s-a incins. In timpul jocului, mingea zbura de la mine la Alin fara oprire. Inainte de a lua pranzul  am hotarat sa ne odihnim un pic, dar spiritul jocului era inca in noi, si am inceput sa jucam niste carti: acum jucam Popa prostu, pe urma Trombon,  iar mai tarziu  21.Cum eram transpirati eu i am propus lui Alin sa mergem la rau, dar nu ca sa facem baie deoarece nu eram pregatiti si in plus apa era destul de adanca. Alin imi razpunde ca, mai degraba ne asezam pe mal si ne uitam la cei care fac baie.Inainte de a pleca, am cerut voie parintilor care au insistat ca nu trebuie sa facem baie, dupa aceea bucurosi ne intreptam catre rau.Bucurosi, ajungem pe malul raului si ne bagam picioarele in apa…. incepem sa alergam, apoi ne stropim cu picaturile de apa. Am ajuns la o piatra mare si bucurosi ne suim pe ea…. dar cum era inca umeda Alin a alunecat si a cazut in apa.Am avut noroc ca Alin stia sa inoate putin si, dupa ce a iesit cu bine din apa am dat fuguta la parinti spunandule totul exact cum s a petrecut.Se lassa seara, si atunci am plecat rapid catre casa.Fratilor, aveti mereu grija cand va jucati pe malul apei, nu e de glumit si ar fi indicat sa stiti touti sa inotati pentru a iesi din apa fara probleme.
33 4 33
2014-04-15T08:55:48+03:00

Acesta este un Răspuns Aprobat

×
Răspunsurile aprobate sunt corecte şi de încredere, fiind corectate de o mână de utilizatori foarte buni. Brainly are milioane de răspunsuri de înaltă calitate, toate fiind verificate cu grijă de către moderatorii din cadrul comunităţii.
Era vara asa ca am vrut sa merg impreuna cu prietena mea la bunici, care stateau la tara,la curte unde aveau tot felul de animale.dupa ce am convins-o sa mergem spunandu-i ca ne vom distra pe cinste si ca va vedea si ea animalele despre care auzise atatea:vaci ,oi,cal si un catel, acetea fiind detinute de bunicii mei.ajungand acolo,bunicii ne-au intampinat pe amandoua, ca si cum am fi fost copiii lor.dupa masa, i-am aratat prietenei mele toate animalele,ba chiar am baut lapte proaspat si ea a putut calari calutul maroniu,care statea triumfator in fruntea ciredei.
a doua zi,i-am propus prietenei mele sa mergem sa ne plimbam prin sat. la marginea lui, se afla un mar ce facea mere pitice asa ca am vrut sa culegem cateva,cand ne trezim fata in fata cu un caine mare,un caine ciobanesc.incepem sa fugim, dar el nu ne lasa in pace,asa ca suntem nevoite sa-l pacalim si ne urcam in mar.cainele s-a oprit si latra la noi, cocotate in mar, asa ca desi prietena mea era speriata la culme o linistesc spunandu-i partea buna a lucrurilor:acum putem sa mancam mere fara sa ne deranjeze nimeni!.suparata pe mine, ia un mar si-l mananca cu ciuda. dupa ce trece aproape o ora cainele se duce si ne lasa in pace. dupa ce ne asiguram ca nu se intoarce, ne dam jos din mar si fugim spre curtea bunicilor, carora le povestim cele intamplate.speriate si obosite,dar satule de la mere ne culcam.stiu ca  a fost cea mai interesanta excursie la bunici pe care am avut-o in acea vara!
25 4 25