Răspunsuri

2014-04-15T01:23:53+03:00

Acesta este un Răspuns Aprobat

×
Răspunsurile aprobate sunt corecte şi de încredere, fiind corectate de o mână de utilizatori foarte buni. Brainly are milioane de răspunsuri de înaltă calitate, toate fiind verificate cu grijă de către moderatorii din cadrul comunităţii.
1.(x-2)/5-(x+1)/2=3,   primii termeni ii amplificam, numitorul comun este 10
[(2x-4)-(5x+5)]/10=3
(2x-4-5x-5)/10=3
-3x-9=3·10
-3x=30+9
-3x=39 inmultim cu -1
x=-39/3=-13
2) (x+1)/2-(x-2)/3=3        numitorul comun este 6
(3x+1-2x+4)/6=3
x+5=3·6
x=18-5
x=13
3) x+3-2/3·(x-1)=-1/3·(x+5)+2
x+3-(2x-2)/3=-(x+5)/3+2          
(-2x+2)/3+(x+5)/3=2-3-x
(-2x+x+2+5)/3=-1-x
(-x+7)/3+x=-1 aducem primi termeni la acelasi numitor
(-x+7+3x)/3=-1
2x+7=(-1)·3
2x=-3-7
x=-10/2
x=-5
4) 1,6(x+5)-x/4=(3x-4)/10
16/10·(x+5)-x/4=(3x-4)/10
(16x+80)/10-(3x-4)/10-x/4=0
(16x+80-3x+4)/10-x/4=0
(13x+84)/10-x/4=0 aducem la acelasi numitor
(26x+168-5x)/20=0
21x/20=-168/20
21x=-168
x=-168/21
x=-8
5) (3x+2)/(2x-4)=5/6 facem produsul mezilor si extremilor
6(3x+2)=5(2x-4)
18x+12=10x-20
18x-10x=-20-12
8x=-32
x=-32/8
x=-4
la ex.6 nu am inteles ce ai scris
7)  (x+1)/2-(x-3)/3=1 aducem la acelasi numitor
(3x+3-2x+6)/6=1
x+9=1·6
x=6-9
x=-3
8) (x-3)/3-(2x-1)/2=1 aducem la acelasi numitor
(2x-6-6x+3)/6=1
-4x-3=1·6
-4x=6+3
-4x=9   inmultim cu -1
x=-9/4

9) (x-1)/4+(3x-2)/9=(2x-1)/12    
(x-1)/4+(3x-2)/9-(2x-1)/12=0   numitorul comun este 36
(9x-9+12x-8-6x+3)/36=0
(15x-14)/36=0
15x=14
x=14/15