Răspunsuri

2014-04-14T14:55:03+03:00
1,(6)=(16-1)/9=15/9=5/3
0,(3)=3/9=1/3

a+b=5/3
a-b=1/3=>a=1/3+b
Inlocuim in prima:
1/3+b+b=5/3
1/3+2b=5/3
2b=5/3-1/3
2b=4/3
b=4/3*1/2=4/6=2/3
a=1/3+2/3=1
7 3 7
2014-04-14T15:00:01+03:00
Fie a,b cele doua numere reale
a+b=1,(6)
a-b=0,(3) ⇒ a=0,(3)+b
⇒  3/9+b+b=15/9
     1/3+2b=5/3
     2b=5/3-1/3
     2b=4/3
     b=4/3·1/2
     b=2/3
⇒  a=3/9+2/3
     a=1/3+2/3
     a=3/3
     a=1


Sper ca te-am ajutat :)
Cred ca se rezolva in felul urmator, verifica-mi rezultatele la raspunsuri, daca ai: