Răspunsuri

2014-04-14T14:30:37+03:00
Mihail Sadoveanu --- Fratii Jderi
Balada Miorita
La Medeleni
D-l Goe 
etc etc etc...
1 5 1
2014-04-14T14:35:12+03:00
Schita:
  In opinia mea opera litera Dl. Goe.. de I.L.Caragiale  apartine unei creati epice deoarece prezinta toate particularitatile acesteia: este scrisa in proza, iar autorul isi exprima in mod indirect gandurile ideile si sentimentele prin intermediul actiunii si al personajelor.
    In primul rand  se remarca prezenta unui fir narativ: desi Goe este un elev repeten mamitica, mam'mare si atnti mita ii ofera o plimbare de 10 Mai , la Bucuresti.Calatoria se dovedeste un lung sir de pozne savarsite de protagonist: isi pierde palaria cu biletul, se bloocheaza in toaleta si trage semnalul de alarma deranjandu-i si pe pasageri. Intamplarile sunt relatate la persoana 3 de un narator omnioscent nu obiectiv.
   In al doilea rand modurile de expunere sunt specifice: este prezenta naratiunea cu rol in inlantuirea faptelor, descrierea ce contribuie la portretizarea personajelor poarta un frumos costum de marinar , precum si dialogul cu rol de dinamizare a actiunii. Numarul personajelor este limitat: Goe , cele tgrei doamen, Calatorul binevoitor, conductorul, iar coordonatele spatiotemporale sunt si ele restranse: peronul garii din urbea X, de 10 mai, in tren.
  Tinand seama de toate trasaturile prezentate se poate afirma ca opera literaa Dl. Goe.. de I.L.Caragiale apartine basmului si este o opera epica