Pretul unui obiect este de 300 lei. Se scumpeste de doua ori : prima data cu 20% , apoi cu 10%
a) Calculati pretul final al obiectului
b) Care ar fi fost pretul final al obiectului daca in locul celor doua cumpiri s-ar fi aplicat o scumpire cu 30%

Am nevoie de ajutor ! Multumesc !!

2

Răspunsuri

  • Utilizator Brainly
2014-04-14T14:00:07+03:00
A) pretul final al obiectului este 330 &
b) tot 330 %

acesta este parerea mea scuze daca este gresita
Cel mai inteligent răspuns!
2014-04-14T14:00:22+03:00
10/100*300=30
300+30=330-prima marire
10/100*330=33
330+33=363-a doua marire (pretul final)

30/100*300=90
300+90=390

1 5 1