(1/√8 + 1/√32 - 1√2) :√2/2=(2√2/8+4√2/32-√2/2):√2/2= (√2/4+√2/8-√2/2):√2/2= (2√2+√2-4√2)/8x2/√2=-√2/8x2/√2=-1/4
Are dreptate ! M-am incurcat eu! scuze.

Răspunsuri

2014-04-13T19:14:38+03:00

Acesta este un Răspuns Aprobat

×
Răspunsurile aprobate sunt corecte şi de încredere, fiind corectate de o mână de utilizatori foarte buni. Brainly are milioane de răspunsuri de înaltă calitate, toate fiind verificate cu grijă de către moderatorii din cadrul comunităţii.
Daca HDAlex a vrut sa scrie asa
\left(\dfrac{1}{\sqrt8}+\dfrac{1}{\sqrt{32}}-\sqrt2\right):\dfrac{\sqrt2}{2}=, atunci rezolvarea este:
=\left(\dfrac{1}{2\sqrt2}+\dfrac{1}{4\sqrt2}-\sqrt2\right)\cdot\sqrt2=\dfrac12+\dfrac14-2=\dfrac{2+1-8}{4}=-\dfrac54

Daca a vrut sa scrie asa:
\left(\dfrac{1}{\sqrt8}+\dfrac{1}{\sqrt{32}}-\dfrac{1}{\sqrt2}\right):\dfrac{\sqrt2}{2}=
atunci rezolvarea este:
=\left(\dfrac{1}{2\sqrt2}+\dfrac{1}{4\sqrt2}-\dfrac{1}{\sqrt2}\right)\cdot\sqrt2=\dfrac12+\dfrac14-1=\dfrac{2+1-4}{4}=-\dfrac14