e mai usor de invatat asa:P
Nuvela este o specie epică în proză de dimensiuni reduse. Acţiunea urmăreşte un singur fir narativ, iar numărul personajelor este relativ redus. Accentul cade asupra personajelor, nu asupra acţiunii; modul de expunere predominant este naraţiunea care se împleteşte cu descrierea şi dialogul.
Exemple: Două loturi (studiat în clasa a şaptea); Popa Tanda (pe care nu l-am studiat nici eu încă, dar ştiu că este o nuvelă)
Ms :*
nuvelea este o specie a genului epic in proza
Nuvela este specia genului epic, in proza, cu un singur fir narativ, urmarind un conflict unic, concentrat avand o intriga riguros construita. Numarul personaje;lor este relative redus fiind prezentate succinct. Princiipalul mod de expunere este naratiunea imbinata cu descrierea si dialogul. Dimensiunile nuvelei sunt relative reduse, fiind mai ampla decat schita si mai redusa decat romanul. :D

Răspunsuri

2014-01-18T17:11:55+02:00
2014-01-18T17:23:14+02:00
Nuvela este o specie a genului epic în proza, cu un singur fir narativ, urmărind un conflict unic, concentrat; personajele nu sunt numeroase, fiind caracterizate succint, în funcție de contribuția lor la desfășurarea acțiunii.