Răspunsuri

2014-04-13T13:27:12+03:00
Inmultesti prima relatie cu 4 => 2x-4t/3=0 ( inmultesti cu -1 ) => 4t/3-2x=0
Aduni cele doua relatii :  4t/3+t+2x-2x=7=>4t/3+3t/3=7=>7t/3=7=>7t=21=>t=3
2x=4=>x=2
2014-04-13T13:29:00+03:00
Cel mai simplu e sa il scoti pe t din a doua : t=7-2x
Apoi sa il inlocuiesti in prima : x/2-(7-2x)/3=0
Sa aduci la acelasi numitor : [3x-2(7-2x)]/6=0
                                          3x-14+4x=0
                                          7x=14
                                          x=2
Si acum calculezi si t : t=7-4=3
Spor la teme !!! :*
multumesc dar am foarte mult de facut si chiar nu le inteleg
Nu sunt chiar atat de grele,mai ales prin metoda asta :) .
asta e metoda substitutiei , eu am rezolvat prin metoda reducerii