Răspunsuri

2014-04-13T10:31:22+03:00
Sper ca te ajuta:  se incepe cu recoltarea si se termina cu capacirea celulelor din faguri.

Albinele lucratoare recolteaza nectarul cu ajutorul trompei si le pastreaza in gusa , acolo sunt amestecate cu saliva, apoi transfera continutul zaharat albinelor din stup , care il prelucreaza in continuare, pana se obtine...



2014-04-13T10:52:47+03:00
După proveniență:- miere de flori, (florală), provenită din prelucrarea nectarului și polenului cules de albine din florile plantelor melifere,- miere de mană, (extraflorală), provenită de pe alte părți ale plantei, în afară de flori; poate fi de origine animală sau vegetală.După speciile de plante melifere de la care albinele au adunat nectarul:- miere monofloră, provenită integral, (sau în mare parte), din nectarul florilor unei singure specii: (salcâm, tei, floarea soarelui, mentă)- miere polifloră, provenită din prelucrarea unui amestec de nectar de la florile mai multor specii de plante.După modul de obținere:- în faguri (se livrează în faguri),- scursă liber din faguri ,- extrasă cu ajutorul centrifugii ,- obținută prin presarea fagurilor ,- topită (fagurii sunt încălziți).După consistență:- lichidă (fluidă),- cristalizată (zaharisită).După culoare: - incoloră, galben-deschisă, aurie, verzuie, brună sau roșcată.După aromă, diversele sorturi de miere, se apreciază prin miros și degustare, indicându-se denumirea speciei de plante din care provin.La clasificare se mai poate lua în considerare și: compoziția chimică, puritatea, puterea calorică.