Răspunsuri

2014-04-12T22:41:18+03:00
Din a doua scoatem y care va fi egal cu 2x/3-4/3=2x-4/3
Inlocuim in prima ecuatie si vine :
x/2+(2x-3)/3*(1/3)=1
(x/2)+((2x-4)/3)=1
Aducem la acelasi numitor:(3x+4x-8)/6=1
Facem produsul mezilor = cu cel al extremilor :7x-8=6
                                                                    7x=14
                                                                     x=2  =>y=0
Cel mai inteligent răspuns!
2014-04-12T22:41:27+03:00
X/2+y/3=1 aducem la acelasi numitor
3x+2y=6

2x/3-y=4/3 aducem la acelasi numitor
2x-3y=4  o inmultim cu 2
3x+2y=6    o inmultim cu 3  si obtinem

4x-6y=8
9x+6y=18   prin adunarea celor 2 ecuatii obtinem
13x/ =26
x=2         2*2-3y=4     4-3y=4    -3y=4-4=0   y=0
nu inteleg cum ai ajuns la 2*2-3y=4 4-3y=4 -3y=4-4=0 y=0 ce ai adunat ?
vezi prima ecuatie din a 2a coloana
multumesc acum am inteles
cu placere ;)