Răspunsuri

2014-04-12T22:17:14+03:00
Nu-mi place rezultatul, dar asta este:
12,(5)=12 întregi și 5/9=(12*9+5)/9=113/9 apoi
0,3(6)=(36-3)/90=33/90=11/30 (prin simplificare cu 3)
deci ecuația devine 113/9=3(x-11/30) dec 113/9=3x-11/10 ( se simplifică 3 cu 30)
aducem ecuația la acelasi numitor, adică la 90( amplificăm 113/9 cu 10, 3x cu 90 si 11/10 cu 9) și obținem ecuația 1130=270x-99 deci 3x=1130+99=1229, de unde 
x=1229/270. Cam atât. ( 1229 nu e divizibil cu 3, deci nu se simplifică)
1 5 1
2014-04-13T02:51:50+03:00
12 intregi 5/9=3 (x-  36-3/90)
113/9=3 (x-   33/90)  se simplifica 9 cu 3
113/3=x-11/30  aducem la acelasi numitor
1130=30x-11
30x=1130+11
30x=1141
x=1141/30=38 ,0(3)