Răspunsuri

2014-04-12T15:05:20+03:00
5(3x-2)+3x-6(8x-13)=16(9-2x)-78
15x-10+3x-48x+78=144-32x-78
-30x+68=-32x+66
2x=-2
x=-1
Desfaci intai toate parantezele, aduni termenii de acelasi fel( ce e cu x si ce e fara x) ,treci termenii cu x intr.o parte si cei gara x in cealalta parte, calculezi x.
Cel mai inteligent răspuns!
2014-04-12T15:05:24+03:00
5(3x-2)+3x-6(8x-13)=16(9-2x)-78
15x-10+3x-48x+78=144-32x-78
-30x+68=-32x+66
2x=-2
x=-1
1 5 1
2014-04-12T15:06:18+03:00
5(3x-2)+3x-6(8x-13)=16(9-2x)-78
15x-10+3x-48x+78=144-32x-78
-30x+68=66-32x
2x=-2
x=-1