Răspunsuri

2014-04-10T20:40:48+03:00

Acesta este un Răspuns Aprobat

×
Răspunsurile aprobate sunt corecte şi de încredere, fiind corectate de o mână de utilizatori foarte buni. Brainly are milioane de răspunsuri de înaltă calitate, toate fiind verificate cu grijă de către moderatorii din cadrul comunităţii.
Se pun conditiile de existenta ale radicalilor:
x-8≥0⇒x≥8
x-2≥0⇒x≥2
2x-10≥0⇒x≥5 Din acestea toate trei ⇒x≥8  (1)

Acum ridicam ambii membrii ai ecuatiei la patrat si obtinem

x-8+2\sqrt{(x-8)(x-2)}+x-2=2x-10

2\sqrt{(x-8)(x-2)}=0

(x-8)(x-2)=0

x-8=0⇒x=8 este soluție (indeplineste conditia de existenta (1) )

x-2=0⇒x=2, care nu este solutie, deoarece nu indeplineste conditia de
 existenta (1).