Răspunsuri

2014-04-10T20:17:10+03:00

Acesta este un Răspuns Aprobat

×
Răspunsurile aprobate sunt corecte şi de încredere, fiind corectate de o mână de utilizatori foarte buni. Brainly are milioane de răspunsuri de înaltă calitate, toate fiind verificate cu grijă de către moderatorii din cadrul comunităţii.
X+y=5  x=5-y
xy=6
y(5-y)=6
5y-y²=6  o inmultim cu -1 si obtinem
y²-5y=-6
y²-5y+6=0
y²-2y-3y+6=0
y(y-2)-3(y-2)=0
(y-2)(y-3)=0
y-2=0  y-3=0
y=2  sau y=3
1)y=2⇒ x=3
2)y=3⇒ x=2
2014-04-10T20:27:12+03:00

Acesta este un Răspuns Aprobat

×
Răspunsurile aprobate sunt corecte şi de încredere, fiind corectate de o mână de utilizatori foarte buni. Brainly are milioane de răspunsuri de înaltă calitate, toate fiind verificate cu grijă de către moderatorii din cadrul comunităţii.
Acest sistem este un sistem simetric (ramane neschimbat daca schimbam x si y intre ele)
Solutia sistemului este data de numerele ce sunt solutii ale ecuatiei
z^2-Sz+P=0 unde S=x+y, iar P =x·y

Deci rezolvand ecuatia z^2-5z+6=0  se obtine z_1=2;\ z_2=3.
Solutiile sistemului sunt
x=2;  y=3  si
 x=3;  y=2.