Răspunsuri

2014-04-10T20:33:26+03:00

Acesta este un Răspuns Aprobat

×
Răspunsurile aprobate sunt corecte şi de încredere, fiind corectate de o mână de utilizatori foarte buni. Brainly are milioane de răspunsuri de înaltă calitate, toate fiind verificate cu grijă de către moderatorii din cadrul comunităţii.
De la început trebuie spus că basmul acesta, deși seamănă,e mult mai interesant decât Cenușăreasa. 

Un împărat viteaz, drept și înțelept, la bătrânețe a primit în dar de la Dumnezeu,un fecior.Feciorul se dovedi,la fel ca tatăl,silitor la carte,drept la judecată și deosebit de înțelept/matur pentru vârsta lui tânără.După ce nimeni nu a mai avut ce să-l învețe,Împăratul s-a gândit,ca orice tată,că i-a venit flăcăului vremea de însurat. Ele,fetele celorlalți împărați,tare ar mai fi vrut să aleagă pe una din ele,dar el nu și nu,că e prea tânăr pentru așa o destoinică încercare. Iată însă că Zâna Munților,cine știe cum,se îndrăgostise de el,și temătoare,se tot deghiza în turturică și-i ieșea în cale mereu. Văzând că nu reușește să-l apropie așa,Zâna se transformă într-o fată săracă și se angajă găinăreasă la curtea de păsări a castelului.Muncea grozav de bine,și fiul împăratului parcă,parcă nu-și mai putea lua ochii de la frumusețea și vrednicia ei.
Mergând la nunta fiului unui împărat vecin și prieten,flăcăul nostru se și prinse în horă cu o fată necunoscută,îmbrăcată într-un fel nemaivăzut până atunci.Tot așa,nuntă după nuntă,nu era horă sau joc unde fiul de împărat să n-o întâlnească pe frumoasa necunoscută.și să nu sufere amarnic pentru că nu știa nimic despre ea.La ultima nuntă însă,necunoscuta își pierdu în grabă,condurul/pantoful în noroi.Bineînțeles că prințul nostru își trimise credincioșii din casă-n casă să vadă pe care picior de domniță se potrivește încălțămintea fermecată. Tot ca-n poveste, ultima care mai rămăsese, găinăreasa își potrivi pantoful de parcă era turnat. Ea tăgăduia într-una,dar flăcăul nostru o arătă cu degetul și spuse părinților lui că EA va fi aleasa/soția lui. Zâna mărturisi că sentimentele pentru feciorul de împărat sunt atât de puternice că de dragul lui ea se leapădă de puterile ei nepământene pentru iubirea lui pământeană. 

Un basm sensibil și delicat,minunat de citit la orice vârstă.
176 4 176
frumos !!!!
cum zici tu
Frumos rezumat :)
Ms mult mi-a fost si mie de mare ajutor