O gospodina fooseste 4/6 din cantitatea de cirese pentru dulceata , 3/4 din rest pentru compot si ii mai raman 2 kilograme de cirese . cate kg de cirese a folosit pentru dulceata si cate ptr. compot?

2

Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-04-09T15:02:42+03:00
Cantitate |____||____||____||____||____||____|
dulceata |____||____||____||____|....rest.......|
compot                                    |....|...|...|.2.|

Se observa ca in cazul compotului un segment are valoarea 2. Cum sunt 4 segmente egale, se poate spune ca pt compot s-at folosit 2x4=8 kg cirese
Segmentele din compot sunt egale cu doua segmente din cantitaea totala
8:2=4
Deci, un segment din cant totala inseamna 4.Sunt 8 egale, deci in total s-au folosit 4x8=32 kg cirese
19 4 19
2014-04-09T15:18:28+03:00
In primul rand voi nota cantitatea de cirese cu a.
dulceata=4/6 din a    
               rest 1 =2/6 din a 
compotul 3/4 din rest 1
rest 2=2 kg =1/4 din rest 1⇒rest 1=4 x 2kg =8 kg
8 kg =2/6 din a ⇒1/6 din =8:2=4 kg   ⇒a=6x4 kg =24 kg
VERIFICARE: 4/6 DIIN 24 = 16 KG      ,        REST 24-16=8 ( DULCEATA)
                        3/4 DIN 8= 6 KG           ,        REST 8-6=2 KG ( COMPOTUL).





5 4 5