Răspunsuri

2014-04-09T11:27:43+03:00
(1+2+3+4+.....+n)-(2+4+....+n+1)-1=n(n+1)/2-2(1+2+...n+1/2)-1
=n(n+1)/2-2*[(n+1)/2*(n+2)/2]-1=n(n+1)/2-2*(n+1)(n+2)/4.   -1
=[2(n+1)-2(n+1)(n+2)]/4-1
=2(n+1)(1-n-2)/4.  -1
=-(2n+2)(n+3)/4-1
-(n+1)(n+3)/2 -1
etc

sper sa fie oricum asta e ideea-aplici Gauss
Deci daca am 3+5+ ... + 49, spre exemplu, cum fac?
:)))...pai asta ti-am rezolvat mai sus.Am scris aceasta suma 3+5+..ca 1+2+3+..+n(suma lui Gauss-pe care o cunoastem) iar apoi am scazut suma numerelor pare(2+4+6+..) ..este acelasi lucru doar ca il inlocuiesti pe n cu 49