Buna, va rog ajutati-ma , am neveoie de raspuns pana la ora 9:30. si nu raspundeti daca nu stiti,doar ca sa luati puncte : 1) Un gospodar are un teren in forma de dreptunghi ABCD, care este impartit in trei parcele,iar punctul M este situat pe CD astfel incat (<MBC)=30 de grade si m(<AMB)=90 de grade. Stiinf ca BC=72radical in 3 dam. a) Calculati aria terenuluiu ABCD (apoximand la cel mai apropiat intreg) b)Gospodarul cultiva ovaz ,porumb si grau cele 3 suprafete,iar productiile de hectar de porumb,grau si ovaz sunt de 5000kg,4000kg si respectiv 4000kg.Aflati ce cantitate de porumb,grau si ovaz a obtinut (ariile celor 3 se vor aproxima prin adaos la cel mai aporpiat intreg) c) Daca 1 kg de porumb costa 3 lei,1 kg de garu costa 4 lei si 1 kg de ovaz 3 lei, ce suma a obtinut gospodarul prin vanzarea intregii productii de cereale?

1

Răspunsuri

2014-04-09T08:59:18+03:00
Draga Yoyo2,
Iti trimit in atasament un fisier cu solutia partiala a problemei. Ti-am calculat ariile celor 3 triunghiuri. Mai departe te descurci singura. Fisierele sunt in formate .doc si .docx. Cel putin pe cel in format .doc ar trbui sa il poti deschide fara probleme. Spor la treaba. Sa-mi scri si sa-mi spui cum te-ai descurcat, da?
Prof De Mate 
Multumesc,ma pot descurca de aici!
Domnul ProfDeMate19, am o intrebare dece la primul calcul ati pus la BC 7 radical din 3?pentru ca in problema scrie ca-i 72 radical din 3?asa trebuie calculat?
Am citit gresit. Corecteaza tu si refa calculul.
Bine,V a multumesc!