Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-04-08T16:04:49+03:00
X/2 +3/9=4 intregi 5/6 *x
x/2+1/3=29x/6  aducem la acelasi numitor
3x+2=29x
3x-29x=-2
-26x=-2
x=2/26
x=1/13
2 5 2
2014-04-08T16:15:16+03:00
X=numărul
jumătatea numărului:  \frac{x}{2}
 \frac{x}{2} =0,(3)
0,(3)= \frac{3}{9} simplificăm prin 3= \frac{1}{3}
 \frac{x}{2} = \frac{1}{3}
4 întregi 5 pe 6=4 \frac{5}{6} = \frac{4·5+6}{6} = \frac{20+6}{6} = \frac{26}{6}   simplificăm prin 2= \frac{13}{3}  
Se va forma o inecuaţie:
 \frac{x}{2} < \frac{13}{3}- \frac{1}{3}
 \frac{x}{2} < \frac{13-1}{3}
 \frac{x}{2} < \frac{12}{3}   (12:3=4)
 \frac{x}{2} <4  De aici dacă gândim logic ar trebui ca numărul x să fie par aşa că ce numere pare împărţite la 2 au rezultatul mai mic ca 4.
De aici aflăm că x poate fi:
6 deoarece 6:2=3
4 deoarece 4:2=2
2 deoarece 2:2=1
0 deoarece 0:2=0
Sper că te-am ajutat! :)








a:2 =4 intregi si 5/6 - 0,(3)
a:2 = 29/6 - 2/6
3a = 29-2
3a=27 -> a=9