Răspunsuri

2014-04-07T22:13:59+03:00

Acesta este un Răspuns Aprobat

×
Răspunsurile aprobate sunt corecte şi de încredere, fiind corectate de o mână de utilizatori foarte buni. Brainly are milioane de răspunsuri de înaltă calitate, toate fiind verificate cu grijă de către moderatorii din cadrul comunităţii.
(1-x)/(1+x)+(1+x)/(1-x)+4x²/(x²-1)=2(1-x)/(1+x) primul termen si al doilea il aducem la acelasi numitor care este x²-1 si avem
(1-x)(x-1)/(x²-1)+(1+x)(x+1)/(x²-1)+4x/(x²-1)=(2-2x)(x-1)/x²-1
(x-1-x²+x+x+1+x²+x+4x)/x²-1=(2x-2-2x²+2x)/x²-1
8x/x²-1=(-2x²+4x-2)/x²-1     inmultim cu x²-1
8x+2x²-4x+2=0
2x²+4x+2=0
2(x²+2x+1)=0            impartim la 2
x²+2x+1=0
Δ=4-4=0
xunu=xdoi=-2/2=-1