Va rog ajutatima la analiza acestei fraze: Timp de citeva saptamini satele cimpiei ramasera dupa aceea pustii. Caldura incepea numaidecit dupa rasaritul soarelui si daca in timpul noptii se mai intimpla ca norii sa acopere cerul, acesti nori dimineata sa faceau nevazuti si lasau sa se reverse din adincurile limpezi ale cerului dogoarea necontenita si grea a zilei de vara. Tocmai in aceasta vreme, cind dobitoacele scurma tarina cautind racoare, ori alerga bezmetice dupa umbra, viata oamenilor care muncesc pamintul iese afara din sat si se muta cu totul sub soarele naprasnic al cimpiei."M. Preda" (imi cer scuze pentru diacritice)

2
macar in jumate sau cit puteti
va rog mult, mult
Nu stiu daca le fac pe toate corect sa stii !
nu conteaza, cit va fi. mersi mult, mult
pidar

Răspunsuri

2014-04-07T21:29:55+03:00
Compl circ de timp : noapte, rasaritul soarelui dimineata tocmai 
Copl circ de loc     sat cimpie                   cam acestea in general 
Cel mai inteligent răspuns!
2014-04-07T21:54:29+03:00

Acesta este un Răspuns Aprobat

×
Răspunsurile aprobate sunt corecte şi de încredere, fiind corectate de o mână de utilizatori foarte buni. Brainly are milioane de răspunsuri de înaltă calitate, toate fiind verificate cu grijă de către moderatorii din cadrul comunităţii.
Timp de citeva saptamini satele cimpiei ramasera dupa aceea pustii.1/ Caldura incepea numai decit dupa rasaritul  soarelui 2/ si daca in timpul noptii se mai intimpla 3/ca norii 4/sa acopere cerul,5/ acesti nori dimineata se faceau nevazuti si lasau 6/sa se reverse din adincurile limpezi ale cerului dogoarea necontenita si grea a zilei de vara.7/Tocmai in aceasta vreme, cind dobitoacele scurma tarina cautind racoare , 8/ ori alerga bezmetice dupa umbra, viata oamenilor 9/ care muncesc pamintul iese afara din sat 10/si se muta cu totul sub soarele naprasnic al cimpiei 11/
P1 - propozitie principala
P2 - propozitie secundara (nu sunt foarte sigura ca este asa ,dar vezi tu )
P3 - propozitie subordonata circumstantiala de timp
P4 - prop. predicativa (presupun)
P5 - completiva directa ( nu's sigura)
P6 - prop. completiva directa
P7 - completiva directa
P10 - prop. atributiva
P11 - prop. subordonata cricumstantiala de loc
Am mai sarit cateva pt k nu am fost sigura de ele....si nu stiu daca le-am facut bn pe astea....vezi si tu ce faci mai uita-te peste ele ;) !