Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-04-07T23:52:17+03:00
Problema:poluarea ecosistemelor naturale si agricole:
1.defineste: este fenomenul fizicco chimic de degradare a spatiului natural in urma activitatilor umane.
2.analizeaza mecanismul: prin dezvoltarea industriei intr un mod haotic, s au produs dezechilibre la nivelul mediului inconjuratior: declansarea sau cresterea vitezei de desertificare, poluarea aerului, apei si a solului, disparita de numeroase specii de plante si animale prin eliminarea in natura a unor compusi chimici nocivi, otravitori pentru plante si animale.
3.compara: in trecut gradul de poluare era de mai mica amploare decat acum, in vremurile noastre datorita accidentelor petrecute cu rafinarii de petrol ori esuarea petrolierelor au marit vizibil gradul de poluare.
4.asociaza: poluarea atmosferica din cauza arderii combustibililor fosili (carbune, petrol), poluare a solului datorita creasterii cantitatii de insecticide si ierbicide pe suprafata de hectar, poluarea apei datorita deversarilor de deseuri provenite din mediul casnic ori de la ramurile economice care utilizeaza apa in timpul procesului de productie.
5.estimeaza: in mai putin de jumate de secol, suprafata Saharei este posibil ca se va dubla, poluarea atmosferica duce la disparitia stratului de ozon care protejeaza Pamantul de ravele periculoase care vin din univers.
6.aplica: reciclarea ambalajelor de sticla, de hartie, utilizare mai rationala si eficienta a resurselor naturale.